Varza alba
Aceasta leguma prezinta numeroase efecte pozitive asupra sanatatii si poate fi consumata atat in stare cruda, in salate, cat si gatita, fara sa isi piarda calitatile nutritive.In afara de faptul ca este folosita in bucatarie in atatea moduri, varza mai prezinta si alte avantaje, de aceasta data asupra sanatatii. Varza este o leguma bogata in fitonutrienti si vitamine (A, C si K), antioxidanti naturali care previn aparitia cancerului si a bolilor de inima prin neutralizarea radicalilor liberi.
Varza este o sursa bogata de vitamina C, unul dintre cei mai puternici antioxidanti, contribuind masiv la prevenirea si tratarea multor boli, precum scorbutul (deficienta in vitamina C), ulcerul, anumite tipuri de cancer, depresia, bolile autoimune, gripele si racelile etc. In plus, varza ajuta la grabirea vindecarii ranilor si a tesuturilor lezate, regleaza functionarea sistemului nervos si reduce simptomele bolilor neuronale degenerative, precum sindromul Alzheimer.
PRECOMANDA