Praz
Prazul este o planta erbacee bienala, leguminoasa, originara din zonele vecine Marii Mediterane (Egipt, Grecia si Asia Mica). Principala caracteristica a plantei este bulbul mare, din care se desprinde radacina care are forma firoasa, de „mustati”.Prazul contine apa 87-90%, hidrati de carbon, proteine, glucide, lipide, glucoza, fructoza, zaharoza, grasimi, substante minerale (potasiu, calciu, fosfor, clor, magneziu, sodiu), ulei volatil, saponine si vitamine (C, PP, B6).
Planta are rol antiseptic, bacteriostatic, stimuleaza imunitatea, scade riscul cancerului de colon, prostata, san, ovarian, are efecte laxative, vermifug, emolient, efect expectorant, diuretic, favorizeaza eliminarea toxinelor din organism, lubrefiaza peretii intestinali, grabeste evacuarea intestinelor antiinflamator, antiseptic, carminativ, hipotensiv, stomahic, diuretic, expectorant, hipogliceminant, tonic si vasodilatator.
PRECOMANDA